«Бизнес-Рост» - сопровождение бизнеса,  легальное уменьшение налогов, ликвидация фирм и предприятий.

Адвокатско – Аудиторское Объединение «Бизнес – Рост»

Новий порядок розрахунку ПДФО введений до податкового кодексу

Новий порядок розрахунку ПДФО введений до податкового кодексу

27 квітня 2012 р. Закон № 4661-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо впорядкування податкового декларування» підписано Президентом та опубліковано в «Голосі Україні». Отже, цей законодавчий акт набрав чинності з 28 квітня 2012 р.

Найголовніша зміна торкнулася порядку обчислення бази оподаткування ПДФО за ставками 15% і 17%.

Як повідомляє сайт Експертно-аналітичного бюро «El-бух», по-перше, тепер цю базу складають доходи «нараховані (виплачені, надані)», а не «отримані», як раніше (п. 167.1 ПКУ).

По-друге, розписано новий механізм річного перерахунку для тих платників податків, які отримували дохід від кількох податкових агентів, причому перерахунок цей буде «однобічним»: якщо у результаті платник виявиться винним бюджету, то він цю заборгованість зобов’язаний погасити, якщо ж бюджет заборгує платнику, то ніхто нікому повертати гроші не буде (п.п. «є» п. 176.1 ПКУ).

Крім того, схоже, законодавець дозволив не включати до декларації доходи у вигляді спадщини спадкоємцям-резидентам, які сплатили податок до нотаріального оформлення об’єктів спадщини (п. 174.3 ПКУ). Ми говоримо «схоже», оскільки формулювання вийшло, м’яко кажучи, неоднозначним.

http://buhgalter.com.ua/news/details/276670/



Подписывайтесь на наш канал «Бизнес-Рост Деньги+» в Telegram.

230
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...