«Бизнес-Рост» - сопровождение бизнеса,  легальное уменьшение налогов, ликвидация фирм и предприятий.

Адвокатско – Аудиторское Объединение «Бизнес – Рост»

Податковий "компроміс"

Податковий "компроміс"

Вчора пізно ввечері інформаційний простір облетіла новина про затвердження Національною радою реформ так званого компромісного варіанту податкової реформи.

Залишилося незрозумілим, хто з ким вступив у компроміс. Якщо йдеться про так званий "проект Южаніної", то, власне, сама назва цієї моделі податкової реформи є спрощенням, адже авторський колектив проекту складається з великої кількості представників громадянського суспільства, а їх для знаходження компромісу не запрошували.

Якщо ж ідеться про компроміс між прем’єром і президентом, то треба казати саме про те, що вони пішли на такий компроміс.

Навряд чи це компроміс із представниками малого бізнесу, адже передбачається відміна спрощеної системи оподаткування для юридичних осіб та ускладнення й збільшення навантаження для фізичних осіб – підприємців.

Але головна проблема в тому, що проекту податкової реформи не існує в публічному просторі. Щось викладав на своєму сайті мінфін, але потім інформація зникла. Про щось компромісне без наявності конкретного документу домовилася Національна рада реформ. Ще "щось", не відоме поки достеменно, буде внесено на розгляд Верховної ради.

Громадських активістів та експертів усунули від продуктивного діалогу в цій царині. Люди зі сцени Майдану й досі продовжують вважати, що саме вони звідти зі сцени цей Майдан організували і довели до перемоги. Гадають, що без людей поза сценою "їм було б важко, але вони все одно б перемогли".

Тож маємо ризик імітації та дрібних змін замість потужної трансформації в податковій сфері. Власне, як і в багатьох інших.

Так виглядає "компроміс" з тієї інформації, яка випливає з публічних заяв:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Такий "компроміс"…

Источник:  segodnya.ua



Подписывайтесь на наш канал «Бизнес-Рост Деньги+» в Telegram.

305
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...